WellDental fogászat - Dorog

+3630/217-0-217
2510 Dorog, Hősök tere 11.

Esztétikai fogászat

  • Esztétikus kompozit restaurációk
  • Esztétikus betétek: inlay, onlay
  • Héjak
  • Gyökérkezelés
  • Fogfehérítés
  • Fogékszer felhelyezése
  • Fémmentes fogpótlások

Az esztétikailag is kifogástalan mosoly elengedhetetlen része a rendezett, egészséges fogazat. Manapság egyre gyakoribb igény a fogászatban az egészséges fogazaton túl a gyönyörű, megnyerő mosoly elérése is.Ha valaki nem elégedett fogai színével, formájával, elrendezésével, ezen a legtöbb esetben tudunk segíteni.

A konzerváló fogászati kezelések a saját fogak megtartására, illetve azok egészségének megőrzésére irányuló beavatkozások. Ide tartoznak a tömések, gyökérkezelések, inlayk/onlayk, fogkőeltávolítás, barázdazárás, esztétikai kezelések.

Fogtömés során a fogorvos a fog szuvas részét kifúrja, majd behelyezi a tömőanyagot. A fájdalom elkerüléséhez érzéstelenítőt használunk. Rendelőnkben minden tömés kiváló minőségű, magas esztétikájú, fogszínű, fényre kötő kompozit tömőanyaggal készül, a tökéletes funkcionális és esztétikai eredmény elérésének érdekében.

Olyan esetekben ha fog koronájának túl nagy része hiányzik ahhoz, hogy töméssel helyre tudjuk állítani, esztétikus betéteket alkalmazunk a hiányzó rész pótlására.

A gyökérkezelés több lépésből álló folyamat melynek célja a fog élettartamának a meghosszabbítása. A beavatkozás lépései: a megbetegedett fogbél eltávolítása, a csatornarendszer precíz megmunkálása, fertőtlenítése, majd gyökértöméssel történő ellátása, ezután a koronai rész kiépítése, szükség esetén üvegszálas csapcsonkos megerősítés segítségével. Bizonyos esetekben koronával látjuk el a gyökérkezelt fogat.

Amennyiben elégedetlen fogai színével különféle fogfehérítési módszerek állnak rendelkezésünkre legyen szó akár egy fog elszíneződéséről, vagy a teljes fogazat fehérítéséről.

Ha fogékszer viselésével szeretné mosolyát egyedivé tenni, rendelőnkben ezt biztonságosan meg tudjuk valósítani. A fogékszer általában a felső kismetsző fogra felhelyezett csiszolt ékszer, ami lehet csiszolt fehér illetve színes kő. Valamennyi fogékszer esetében ragasztásos technikát alkalmazunk, úgy, hogy a fogzománc ne sérüljön.